Rallylydnad

Träningstävling Söndag 25 augusti kl. 12.00

Vi håller till på grusplanen (naturcampingen) på Veåsand, Docksta. (sväng av E4 vid Skuleberget mot Sund/Nationalparken Entré Syd, kör ca 500 meter. Planen ligger på vä sida).

En träningstävling i all enkelhet, ett utmärkt tillfälle för dig som är nyfiken på att tävla eller bara träna Rallylydnad.

Ingen föranmälan krävs, kostnad: 20 kr. betalas på plats.

Domare: Carina Norberg

Välkommen!

VAD ÄR RALLYLYDNAD?

Rallylydnad är en sport där hund och förare genomför en bana designad av en rallydomare. Hunden är kopplad under hela banan. Domaren ber dig starta och därefter genomför du en bana med olika övningar som är utmärkta på skyltar (10-20 övningar beroende på svårighetsgrad). Utförandet av varje övning illustreras med en bild och text på skyltar. Bedömningen är mer generös än i traditionell lydnad. Du genomför banan i rask men normal hastighet, med hunden på din vänstra sida. Hund och förare skall utsråla glädje och samarbete under hela genomförandet. I rally krävs inte ett perfekt fotgående men hunden bör vara under förarens kontroll. Du genomför banan utan instruktioner från domaren och målet är att genomföra den så korrekt som möjligt från start till mål med ledning av skyltarna. Föraren får kommunicera obegränsat med hunden genom röst- och/eller teckenkommando. Föraren får prata, uppmuntra, klappa i händerna eller använda andra verbala uppmuntrande förstärkningar i syfte att uppnå bästa möjliga resultat. Även otaliga upprepningar av röst eller teckenkommando är tillåtet och påverkar ej bedömningen. Det är ej tillåtet att ge hunden tillrättavisande, åthutande eller för hunden obehagliga röst- och/eller teckenkommandon. Föraren får inte medvetet vidröra hunden.

Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS